Celer mi nikdy nevadil, ale jak jsem v poslední době zjistila, dost jsem ho podcenila. V kaši i v této polévce má krásnou oříškově krémovou chuť a já si ho moc oblíbila.
Ingredience:
1 menší celer
2 brambory
1 lžíce oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
100 ml šlehačky
sůl
pepř
muškátový oříšek
Postup:
Celer a brambory si očistíme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme na kostky cibuli a česnek a společně hezky osmažíme do zlata. Když je zelenina měkká, přidáme k ní osmaženou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme muškátový oříšek a smetanu a dobře promícháme.
Pozn.: Muškátový oříšek se do této polévky opravdu moc hodí, tak pokud ho nemáte doporučuji koupit. Vydrží dlouho a tu a tam ho můžete dávat, kromě slaných jídel, i do dezertů.
Mňam mňam! Tak to bych moc ráda ochutnala! Už se mi sbíhají sliny. Já totiž miluji celer! Včera jsem si v mé oblíbené pekárně koupila opravdu skvělý žitný chleba a myslím si, že ten by se k takovéhle polévce opravdu moc hodil! Opravdu ji musím někdy vyzkoušet! :-) Manžel má tyto poctivé krémy také moc rád, takže bude mít radost!
OdpovědětVymazatTeda mě celer docela vadí a tohle bych si fakt nedal. Jako celer je docela fajn dochucovadlo, ale čeho je moc, tak toho je příliš. To mě mnohem více zajímá třeba prodej kávy a všechny tyhle věci. :) Prostě celer pro mě má takovou svoji vlastní chuť, kterou nedávám.
OdpovědětVymazat