Dneska jsem původně chtěla psát o něčem úplně jiném (teda ne úplně, neb sýr byl také tématem), ale po obědě, na který nás pozvali přátelé, jsem nemohla jinak než sem vložit naprosto skvělý, jednoduchý recept na domácí Lučinu paní hostitelky. Ani nevíte jak se těším, až ho vyzkouším (hned zítra).
Ingredience:
1 ks velkého bílého jogurtu min 3% tuku ( pokud si chcete vyrobit i jogurt tak recept je ZDE)100 ml smetany 12%
Sůl
Postup
Vše smícháte, dáte do plátýnka (já použiji plínku...ne zrovna pampersku:), které umístíte do cedníku a v necháte odkapat syrovátku do misky (ideálně přes noc). Syrovátky bude dost a můžete ji použít třeba do koláče místo mléka, nebo ji vypít, protože má celou řadu blahodárných účinků na tělo, taky se používá při redukčních dietách.
Pokud chcete ovocnou variantu, stačí dát ovocný jogurt místo bílého (a klidně nemusí být ani smetana)
Pokud chcete ovocnou variantu, stačí dát ovocný jogurt místo bílého (a klidně nemusí být ani smetana)
A to je vše přátelé Dádydádydádádáda :). Já se nejvíc těším jak z toho upeču cheescake. Nebo si ji namažu s pažitkou na chleba.
Máte taky nějaký recept na sýr? Nejlépe bez syřidla, které jsem líná shánět :)
mám ) http://venkovanka.blogspot.cz/2013/06/venkov.html
OdpovědětVymazatTaky mám :-) http://domacijidlo-ulipy.blogspot.cz/2014/02/labneh-syr-z-jogurtu.html
OdpovědětVymazatNebo mascarpone http://domacijidlo-ulipy.blogspot.cz/2014/02/mascarpone.html
OdpovědětVymazatSuper holky, díky moc za inspiraci :)
OdpovědětVymazatKdyž to budu chtít dělat s bylinkama(Pařzitka apod.), mám to smíchat hned s tím bílým jogurtem?
OdpovědětVymazatUrčitě to můžete smíchat hned, jen pokud budete používat čerstvé bylinky, nevydrží lučina tak dlouho.
OdpovědětVymazat