Je fajn si něco dobrého z léta schovat do sklenic. V zimě to pak člověka příjemně pohladí. Švestky a povidla navíc mají mnoho dalšího využití, například domácí koláče jsou s nimi naprosto skvělé. Navíc tyto zvládnete poměrně bez práce.
Ingredience:
2kg švestek
40ml octa
1/2kg cukru
skořice, hřebíček
4 polévkové lžíce rumu
Postup:
Švestky omyjeme, rozpůlíme a dáme na plech. Pokapeme octem a dáme péct na 25min do trouby na 250°C. Potom na švestky nasypeme 25 dkg cukru a dáme znovu péct na dalších 15 min a potom dosypeme zbytek cukru a pečte ještě jednou 15 min. Po upečení nalijeme do povidel rum, přidáme koření podle chuti a tyčovým mixérem rozmixujeme. Povidla plníme do vyvařených sklenic, který otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. Jídlujeme můžete odebírat i na youtube zde.
Povidla miluju, tohle budu muset vyzkoušet. mňam :-) http://cookingwithsusa.blogspot.cz
OdpovědětVymazat