Dnešní recept byl původně "nouzovkou", kterou jsem vytvořila z nedostatku sil, pustit se do něčeho náročnějšího, taky jsem chtěla vyzkoušet novou várku bezového sirupu a udat domácí tofu, které se na tepelnou úpravu moc nehodilo. Nakonec se ale ukázalo, že je to perfektní kombinace, která zasytí, skvěle chutná a má spousty bílkovin a vitamínů.
Ingredience:
80g rýže (já jsem použila speciální rýži na přípravu mléčné rýže, ale určitě to půjde i s tou co máte doma)
100g tofu (pokud nemáte vlastní, klidně použijte kupované, jen ho budete muset rozmixovat)
150ml mléka
2 lžíce bezového sirupu
Cukrovoce
Postup:
Z tofu mléka a sirupu připravte hustší hmotu, kterou dáte vychladit. Uvařte rýži, já ji vařila ve vodě, ale pokud máte normální rýži můžete vařit v mléce, v tom případě budete muset rýži míchat. Rýži smíchejte s připravenou směsí a nechte znovu vychladit, chutě se zároveň hezky spojí. Podávejte ozdobené ovocem (můžete ještě trochu pocukrovat, nebo přidat kakao, skořici, ...)
Pozn.: Dneska jsem se vzbudila s horečkou, do ničeho se mi nechtělo. Tahle dobrota mi ale udělala radost a potom i příjemná procházka s kamarádkou a teď už je mi mnohem líp. Ačkoliv se to nezdá, nejsem úplně skalní fanda tofu a musím si ho upravovat tak, aby mi opravdu chutnal, jinak bych ho nesnědla :) Proto když vařím s tofu, preferuji uzené nebo grilované. Kombinace rýže, tofu a bezový sirup je ale vážně skvělá (podle mě za to může hlavně ten sirup :D )
Žádné komentáře:
Okomentovat