Tento recept mám od Tomovo mamky. Nejdřív o nich vyprávěla a to jsem pravda nevěřila, že to bude až tak dobré. Ale potom je vzala na výlet a musela jsem uznat, že jsou skvělé, chutnají něco mezi karbanátkem a bramborákem. Může za to moje oblíbená kombinace česnek - majoránka. Už jsem se chystala si je udělat delší dobu, ale přišla na ně řada až dneska.
Ingredience:
1 hrnek vloček
2 hrnky vody
2 stroužky česneku
2 lžíce majoránky
2 vajíčka
sůl
pepř
Postup:
Vločky osolte a zalijte vodou (měla by přesahovat vločky o 1-2 cm). Nechte 1-2 hodiny stranou. Vločky se rozmočí, budou úplně měkké. Přidáte ostatní suroviny a dobře promícháte (česnekem a majoránkou šetřit nemusíte, chce to víc než do bramboráků). Poku by se vám těsto zdálo příliš řídké, můžete přidat trochu strouhanky. Smažte dozlatova.
Pozn. : Množství vody se řiďte podle toho jak přesahuje vločky. Musím se přiznat, že mi ve vločkách zbyla voda, kterou jsem vylila a vločky ještě vymačkala, nechtěla jsem to mít moc vodové, ale byla to nejspíš chyba, protože poměrně dost ztuhly během smažení. A taky jsem je měla nechat namáčet trochu déle. Ale i tak byly dobré a příště vychytám mouchy. Zatím ty "od babičky" vedou.
vyzkoušeno a jsou opravdu moc dobré! Díky i za praktické tipy - já měla vody dost a tak jsem po prvním smažení, kdy moc nedržely pohromadě, přidala víc strouhanky a už to bylo dobrý:-) (udělala jsem si kombinaci se zelím, ale jsou dobré i jen tak na ukusování:-))
OdpovědětVymazatTak to ráda slyším ;)
Vymazat