Nad tímto receptem jsem dlouho váhala, zda se mám do něj pustit, nebyla jsem si jistá, jak bude chutnat. Ale nakonec jsem se včera večer osmělila a dneska ráno už si pochutnávala na Syrku s rajčetem, má krásně mléčnou chuť jako mozzarela a zároveň jsou v něm krásně cítit vajíčka.
Ingredience:
1 litr mléka
4-5 vajec (podle velikosti já dala 4 velká)
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
Postup:
Vajíčka v mléce dobře promícháme a přidáme sůl a cukr. Přivedeme k varu a počkáme až se vysráží (budou to větší kusy). Vypneme a ještě chvilku počkáme. Připravíme si cedník s plátýnkem a nádobu, na kterou cedník umístíme. Do cedníku přes plátýnko nalijeme směs a po vychladnutí necháme v lednici odkapat do druhého dne. Skladujeme v chladu.
Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.
Pozn. : Už večer, když jsem vyškrabovala hrnec, jsem tušila, že to ráno bude dobrota. Tahle mléčná chuť s vajíčkem mě nějak vrací do dětství. Obě chutě k sobě hezky pasují a dobře se prolínají, takže mé obavy byly naprosto plané. Také mi to připomíná mozzarelu, ale to asi i díky tomu rajčeti. Myslím, že Syrek bude skvělý i v nějakém zeleninovém salátu. Můžete ho také ochutit různým kořením, našla jsem recept kdy se tam přidával hřebíček nebo muškátový oříšek.
tak na tohle jsem zvědavá! vyzkouším sice až po dovolené ale těším se už teď!
OdpovědětVymazat