úterý 30. září 2014

Pomazánka z dýně

Kromě polévky a quiche si z oblíbené dýně můžete udělat i výbornou pomazánku. Chutná úžasně po vajíčkách a je lehká a zdravá. Moc jsem si jí oblíbila a mohu ji jen vřele doporučit.

Ingredience:

300g vařené dýně (máslová, muškátová, zelená hokaido, ...)
2 na tvrdo vařená vajíčka
2 kyselé okurky
1/2 cibule
1 lžička polotučné hořčice
200g pomazánkového másla
sůl, pepř

Postup:

Uvařenou dýni necháme vychladnout. Dáme do mixéru společně s nakrájenými vajíčky, okurkou a cibulí. Vše pořádně promícháme, přidáme pomazánkové máslo, sůl a pepř a znovu pořádně promixujeme. Pomazánka skvěle chutná na celozrnném chlebu.

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. Jídlujeme můžete odebírat i na youtube zde.

Pozn.: Pokud máte rádi vajíčka, bude vám pomazánka moc chutnat. Navíc jich díky dýni nebude potřeba tolik a budete jí mít spousty :)

1 komentář:

  1. Včera mi přistála doma dýně, tak aspoň vím, co s ní. Jedu zítra na celý den dělat k jednomu klientovi servis šroubových kompresorů, takže aspoň nebudu muset se stavovat někde ve fast foodu, ale dám si pěkně domácí pomazánku. Díky za fajn tip! :) Jen by to chtělo dostávat dýně trochu častěji. :)

    OdpovědětVymazat