úterý 7. února 2017

Lívance z mandlového mléka

U nás máme moc rádi palačinky, lívance, waffle,... A tak ráda zkouším nové recepty na ně a tento pochází původně od Jamieho Olivera, ale já jsem si ho ještě teochu poupravila, aby byl trochu zdravější ;)

Ingredience:
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku rozmixovaných vloček
1 hrnek nastrouhaných jablek
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
1 hrnek mandlového (nebo jiného) mléka

Postup:
V míse smícháme vśechny sypké suroviny, pak přidáme jablka a mléko a vše dobře promícháme. Na rozpálenou pánvićku dáme vźdy lžíci těsta a dobře rozetřeme. Idélni jsou s jaborovým sirupem nebo jen jogurtem k snídani. 

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.

Pozn.: Objevila jsem teď keramické pánvićky a jsem z nich nadšená. Nádherně se na nich smaží zrovna tyhle lívanečky úplně bez oleje.

 

6 komentářů:

  1. vyzkouším :) máte tam chybku místo polohrubé mouky máte bouky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za upozornění ;) už jsem to opravila. Asi to nebude poslední chyba co tu najdete :D tak snad vás to úplně neodradí.

      Vymazat
  2. Super recept, lívance miluju už od dětství. Je to mé nejoblíbenější jídlo a děti to po mně zdědily :D. Manžel je ale moc nemusí, ten ujíždí na pečivu. Na poctivý a chutný chleba si opravdu potrpí. Je pravda, že mezi domácím a kupovaným je značný rozdíl, ale to je tak vše, co poznám :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bych si klidně dal ke snídani nebo ke svačině jako dezertík. ;-) A k tomu mletá káva z pákového kávovaru a musí to být fakt pecka. Hlavně něco, co vás nakopne do celého dne. Zdravá sváča s dostatkem energetické bomby na celý den. ;-) To mě fakt baví.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím všechny kuchařky a kuchaře, fascinuje mě, jak se kuchyňské trendy neustále vyvíjejí, a lívance z mandlového mléka jsou bezvadným příkladem. Mandlové mléko je výbornou alternativou pro lidi jako jsem já, kteří preferují rostlinné produkty nebo mají intoleranci na mléčné výrobky. Máte nějaký oblíbený recept na lívance? Pokud ano, tak se o něj podělte.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, kokosový olej je pro mě jednou z nejoblíbenějších alternativ klasického másla při pečení lívanců. Jeho exotická chuť a křupavost lívanců na povrchu je prostě nepopsatelná. Navíc, pokud se staráte o své zdraví, tak kokosový olej obsahuje zdravé tuky, které jsou pro tělo prospěšné. Doporučuji vyzkoušet i jiné oleje a určitě objevíte i další zvláštní chutě.

      Vymazat