Pokud jste si udělali domácí jogurt a už vám leze ušima a nebo si jen chcete upéct rychlé bochánky k večeři či snídani, mám pro vás skvělý recept. Bochánky jsou sladší a výborně chutnají s nutelou nebo marmoškou (já si je včera dávala s mojí nejzamilovanější angreštovou), ale pokud uberete cukr, můžete si k nim dát cokoliv.
Ingredience:
1 hrníček celozrnné mouky (já dávám pšeničnou)1 hrníček hladké mouky
4 lžičky třtinového cukru
1 balíček kypřícího prášku
1/2 lžičky soli
1 hrneček jogurtu
mléko podle potřeby (malinko:)
Postup:
Dobře smícháme všechny sypké suroviny, tedy mouky, cukr, prášek a sůl. Přidáme jogurt a dobře promícháme, můžeme přidat i trochu mléka.
Těsto má mít konzistenci z které půjdou lžící dělat bochánky. Bochánky klademe na plech s pečícím papírem, (já ho vymazala máslem a vysypala vločkama) necháme jim rozestup, nabudou. Posypat je můžeme ledasčím, já zvolila slunečnicové semínko, lněné a sezamové. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 15 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat