Dneska to pro mě byla velká kuchařská premiéra. Poprvé jsem zkoušela vařit jídlo z mušlí a šafránu. Asi bych se to tohoto receptu potažmo surovin nikdy nepustila, kdyby nebylo Vaříme.cz . Již minulý týden jsem na ně psala recenzi, tak už se nebudu víc rozepisovat jak nadšená z nich jsem (přečíst si to můžete ZDE).
Moc jsem se těšila na to jak vyzkouším Paellu, protože ke Španělsku mám, díky rodinným vazbám, blízko. Abych vás moc nenapínala, tohle jídlo se opravdu povedlo, obzvlášť šafrán u mě zabodoval na celé čáře, ale abych nebyla jenom pozitivní, mušle už asi zkoušet nebudu :) Asi na ně prostě nejsem dostatečný gurmán. Ti co jsou z Prahy a chtěli by si suroviny na Paellu také objednat, mohou ZDE (přes tento odkaz dostanou 50,- na první objednávku. V současné době si služba účtuje 59,- za dopravu). Pro ty ostatní tu mám recept.
Ingredience:
100 g kuřecího masa
100 g králičího masa 10 g klobásy
20 g mušlí
olivový olej
česnek
rajčata
dlouhozrnná rýže
bílé víno
cibule
sůl
pepř
červená paprika
šafrán
tymián
fazole
rozmarýn
Takhle to všechno vypadá pokupě. |
Postup:
Česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo. Klobásu nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata na malé kousky. Sceďte fazole. Opepřete a osolte králičí a kuřecí maso a orestujte na oleji. Přidejte cibuli a restujte další minutu.
Až se tekutiny vstřebají, můžete podávat.
A co vy, jak vám chutnají mušle? Používáte šafrán? Máte rádi Španělsko ?
Žádné komentáře:
Okomentovat