Potom co jsem objevila úžasný recept na domácí lučinu, bylo mi jasné, že to není poslední sýr, který doma zkusím. Lučinu jsem už dělala na všechny možné způsoby (doporučuji lučinu z ovocného jogurtu na cheesecake ;) Zítra se chystám poprvé vyzkoušet domácí ravioli/těstoviny a ty se právě mají plnit ricottou, tak jsem se do ní s chutí pustila, neb recept je jako vždy jednoduchý ;)
Ingredience:
500ml plnotučného mléka (NE trvanlivého - UHT)
lžička soli
1/2 citrónu nebo kyselinu citrónovou
Postup:
Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like" mojí stránce na facebooku zde, abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde pro nová videa ;) Pokud si s něčím nevíte rady (nejen ohledně tohoto receptu), určitě mi napište;)
Pozn. Říkala jsem si, že takhle nakonec vám vždycky napíšu ještě pár triků, nebo co se nepovedlo, a tak :)
Dneska to bude fígl jak zjistit teplotu mléka při přípravě ricotty, protože já doma kuchyňský teploměr nemám. Stačí sledovat hladinu mléka a když se na něm začne tvořit škraloup ( stoupá pára, okolo se tvoří bublinky ), mělo by to být akorát. Mléko by se mělo začít srážet hned jak přidáte citrón, u mě se dlouho nic nedělo, tak jsem přidala trochu citrónové kyseliny a maličký moment zahřála a to byla rychlost. Z 500 ml mléka mám 150g ricotty. Syrovátku jsem vypila, ale žádná sláva ( je celkem dost slaná a kyselá ), perfektní je ale do koláčů a všude tam, kde byste do pečení přidávali mléko.
Žádné komentáře:
Okomentovat