Ingredience:
250g jahod1 kus rebarbory
3 jablka
200g cukru
Skořice
Postup:
Ovoce nakrájíte, osladíte, posypte skořicí, podlijete 100ml vody a dáte péct na 180°C. Čas od času (po 30min) promícháte.
Čaj je hotový, když je ovoce úplně rozvařené a šťáva, kterou pustilo, hustší. Zatepla naplňte sklenice, zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru.
Použití:
3-5 lžiček do hrnku zalít horkou vodou. Pro studenou variantu můžete použít minerálku s bublinkama.Další vaiace:
Samozřejmě tento čaj můžete dělat z různého ovoce a v různém množství, pár věcí na které ale dejte pozor.-nepoužívejte banán(ani u kiwi si nejsem jistá)
-preferujte kyselejší ovoce/sladké mějte jako doplněk, nebo přidejte víc citrónové/pomerančové šťávy
- výborné jsou všechny bobulobiny hlavně rybíz
-jablka vám pomohou čaj "nastavit" a se skořicí chutnají skvěle
-jako další koření můžete použít badián nebo hřebíček, případně koření do perníku
- můžete přidat i bylinky (bílý bez, lipový květ,...)
-další vhodné ovoce(hrušky, švestky, merušky,angrešt, maliny, ...)
Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like" mojí stránce na facebooku zde, abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde pro nová videa ;) Pokud si s něčím nevíte rady (nejen ohledně tohoto receptu), určitě mi napište;)
Tento recept jsem přesně hledala :))
OdpovědětVymazathttp://nela-prochazkova.blogspot.cz/
Paráda, pečený čaj už chci doma vyzkoušet hodně dlouho a tento recept mě k tomu snad už konečně dokope :-). Čaj mám moc ráda, piji ho každý den, dokonce i ráno místo kávy, která mi moc nechutná. Moje rodina to ví moc dobře a tak mi k narozeninám doma přibyla nová smaltovaná konvice na čaj. Udělali mi velkou radost, protože to je opravdu něco pro mne :-).
OdpovědětVymazat