pátek 6. června 2014

Zeleninový pekáč

Dnešní recept jsem vybrala hlavně, protože jsem chtěla vyzkoušet omáčku od Hellman's, která by se měla hodit k pečeným bramborám. Pravda je ale taková, že tohle jídlo mám moc ráda, je snadné a hodně lidí vás za něj pochválí :) Navíc stačí pár základních surovin, ostatní je už jen na vaší fantazii a špajzce. Recenze na omáčku bude dole v poznámce.

Ingredience:

4ks brambor
2ks mrkve 
2ks menší cibule
2ks česneku
150ml šlehačky
olej
majoránka
sůl,pepř

Postup:

Zeleninu umyjeme a nakrájíme na středně velké kousky, cibuli na klínky nebo silnější kolečka, česnek také na kolečka. Všechno dáme do mísy. Přidáme olej (stačí trošku) a všechno koření. Mísu zavřeme a pořádně protřeseme, aby se koření dostalo všude, přendáme na plech a pečeme na 180°C asi hodinu, poté zalijeme šlehačkou a pečeme dalších 20-30min. Podáváme s Hellman's omáčkou.

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde

Pozn.: Co se týče pečených brambor, byla tohle spíš jen jejich základní verze, můžete přidat i jinou kořenovou zeleninu, květák, brokolici, lilek, cuketu, ... Nejdůležitější je ale cibule, tou klidně nešetřete a taky šlehačka. Všimli jste si, že všechno jídlo, které má něco společného se šlehačkou chutná skvěle :D dokonce i tofu :D A teď k omáčce, normálně k tomuto jídlu dávám kysanou smetanu s tvarohem, solí a česnekem, taky kukuřici, ale chtěla jsem vyzkoušet omáčku, kterou normálně nekupuji. Dobré je, že omáčka obsahuje majoránku, která je už i v bramborách. A díky nakládanému černému pepři, má i příjemně ostrou chuť. Je ale pravda, že je to možná koriandr nebo jiné koření, které mi tam v kombinaci s bramborem úplně nesedlo. Další věc je, že samotné brambory už díky šlehačce hezky kloužou do krku, majonéza už tedy není úplně potřeba. Tato omáčka by byla lepší ke klasické pečené bramboře v celku. V neděli jí každopádně beru na grilování s přáteli a věřím, že se tam neztratí ;)







Žádné komentáře:

Okomentovat