sobota 28. června 2014

Pavlova

Dneska píšu na poslední chvíli z mobilu o receptu, který jsem dělala před týdnem. Měl velký úspěch a obzvlášť teď v létě mi přijde naprosto skvělý.

Ingredience:
3 bílky
150g cukru
špetka soli
250g tvarohu
250ml šlehačky
2 lžíce cukru
Ovoce

Postup:
Bílky šlehejte a postupně přidávejte cukr. Šlehejte dokud se všechen nerozpustí (to poznáte, když hmotu zmáčknete mezi dvěma prsty a neucítíte v ní zrnka cukru). Přendejte na plech do tvaru velké placky (můžete vytvořit i "hnízdečko") a pečte 2 hodiny na 120•c. Vypněte a nechte v troubě vychladnout. Náplň si připravte tak, že ušleháte šlehačku potom přidáte cukr a tvaroh. Pavlovovu zdobíme těsně před podáváním, jinak se "rozpustí".

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.


Pozn. Je to báječný, lehký dezert. Jediný zádrhel, který jsem zatím objevila je, v sundavání hotového korpusu z pečícího papíru. Stává se mi, že buď korpus napraskne a nebo se kus odlomí. Dá se to ale poměrně dobře zamaskovat krémem;)

1 komentář:

  1. Našeho syna hrozně baví pečení, má to asi po babičce. A jako sám se divím tomu, že veškeré úspory ze své peněženky pro kluky je schopný dát do toho, že si kupuje suroviny a věci na pečení. Prostě zajímavý úkaz. A teda Pavlovy dělal pár týdnů zpět a teda musím říct, že to bylo fakt perfektní! :)

    OdpovědětVymazat