pátek 2. května 2014

Domácí čerstvé máslo



Potom co jsem si doma připravila první domácí lučinu, neodolala jsem a pustila se i do přípravy čerstvého másla. Máslo z obchodu vyjde možná levněji, ale je dobré si uvědomit, že nemusí být čerstvé a mohlo být i řadu měsíců skladováno mražené. Navíc je zajímavé vidět jak máslo vzniká a během chvilky s minimem surovin máte doma opravdovou dobrotu, která jde krásně namazat na chléb.


Ingredience:

250 ml šlehačky

Pomůcky:

Šlehač
Mixer
Cedník

Postup:


Šlehačku šleháme tak dlouho, dokud se máslo nesrazí a neoddělí od tekutiny. Čerstvé máslo uchováváme v lednici. Můžete ho také propláchnout pod tekoucí vodou.




Tak a teď už si jen upéct chléb ;)





Žádné komentáře:

Okomentovat