sobota 10. května 2014

Tahini - sezamová pasta

Už dlouho jsem se chytala k výrobě této pasty. Nejen že je neuvěřitelně zdravá, ale sehnat na ni suroviny není žádný problém, stejně jako příprava. Nejdůležitější jsou sezamová semínka a ty koupíte za pár kaček v Albertu ( ale určitě i jinde ;). Příprava byla bezproblémová, výsledná pasta chutná trochu jako arašídové máslo ze sezamu :D a je mírně nahořklá (i když to může být i ne úplně kvalitními semínky). Pastu můžete použít k přilpravě dalších jídel (halva, hummus, falafel) nebo si ji jen namazat na chleba (spíše arabský-recept ZDE, když už jsme v tom orientu).

Ingredience:

100g sezamových semínek (z tohoto množství vyrobíte tahini do malé skleničky od přesnídávky)
25 ml olivového oleje
1/2 lžičky soli

Postup:



Já se zítra vrhnu na přípravu hummusu (pomazánka z cizrny), tak jsem zvědavá jak to dopadne ;)


2 komentáře:

  1. Je skvělá! Zítra vyzkouším ten hummus. Díky.Dash

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se povedl i hummus :) u nás už je tahini pryč a hummus jen na dně misky. Teď už jen vymyslet co zítra...

      Vymazat