sobota 3. května 2014

Lilkové lasagne

Máte rádi lilek ? Já ne :( Přijde mi nevýrazný až blátivý, chuťově o ničem ... Tak proč tu mám recept na lilkové lasagne? Protože v těch mi lilek nejen moooc chutná, ale myslím, že je to výborné lehké jídlo, plné zeleniny, které si během léta ráda udělám.


Ingredience:

1ks většího lilku
0,5 kg rajčat
1ks cibule
Olej (olivový)
10 dkg strouhaného parmazánu
1 mozzarela
Sůl
Bazalka

Postup:


Lilek nakrájíme na tenká kolečka, která osolíme a necháme "vyplakat". Po 20 min lilek osušíme papírovou utěrkou a zapneme troubu na 180°C. Cibuli a rajčata nakrájíme na kostičky. Osmahneme cibulku a přidáme rajčata, bazalku, osolíme a asi 8 min necháme pozvolna smažit/vařit. Na druhé pánvi opečeme lilky z obou stran (bacha aby se moc nenacucali olejem...). Do zapékací misky vrstvíme lilek, rajčatovou směs a mozzarelu, dokud máme co vrstvit. Nakonec všechno zasypeme parmazánem. Pečeme 20-30 min.



Máte taky něco co vám vůbec nechutná?

Žádné komentáře:

Okomentovat