neděle 4. května 2014

Jogurt do peřin

Dneska pro vás nemám žádnou fotku, protože jogurt byl odvezen dřív než jsem ho stihla vyfotit. Část z něj se proměnila v lučinu ( recept na ní najdete zde: Lučina  ) a část putovala směr Ústí, aby se stala součástí našeho rodinného nedělního hodování.

Jogurt do peřin nepopisuje zrovna způsob, jakým se má jogurt konzumovat (to by asi můj manžel nepřežil :), ale jak se dá bez jogurtovače vyrobit. Stručný video návod jsem pro vás natočila zde:




Ingeredience:

1l mléka
1 malý kelímek bílého jogurtu

Postup:
Mléko zahřejeme, přidáme jogurt, dobře promícháme a nalijeme do sklenice (skleniček). A teď přijdou na řadu ty peřiny :) Pokud máte nějaké v kterých se nechystáte zrovna spát, pak do nich dejte skleničky a nechte 12h vlastnímu osudu. Pokud byste se přeci jen na noc ještě rádi přikryli, můžete dát skleničky na topení nebo zabalit do utěrek a dát do vyhřátého hrnce. Po 12h bude jogurt hotový, tuhý a vy jej můžete dát do ledničky. A potom z něj třeba udělat i tu lučinu ;)

 V tomto videu připravuji zrovna kozí jogurt, který je specifický tím, že skoro neztuhne, takže z něj máte spíše jogurtový nápoj, na zahuštění můžete přidat třeba sušené mléko nebo smetanu. 

Jogurtu zdar!



Žádné komentáře:

Okomentovat