úterý 20. května 2014

Rebarborový sirup a mojito

Zdá se, že nás v následujících dnech čekají letní teploty, a tak tu mám něco co vás báječně osvěží, rebarborové mojito!!! Kromě toho určitě vyzkoušejte i jahodovou zmrzlinu ;)
Protože nemám ráda alkohol, bude to spíš taková rebarborová limonáda.

Ingregience:

2 lžičky rebarborového sirupu 
Včera jsem si ho připravila z 200 g rebarbory a pár jahod,1 hrnku cukru a 1 hrnku vody. Přivedete k varu a vaříte 7-10 min. Přecedíte a skladujete v lednici až 2 týdny. Výborné i do jogurtu, nebo na zmrzlinu.









1/2 limetky nebo citrónu
Led
pár lístků máty
minerálka

Postup:

Do vysoké sklenice dáme rebarborový sirup, natrhané lístky máty, šťávu z citrónu plus kousky na ozdobení a led až po okraj, zalijeme minerální vodou ;)

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like" mojí stránce na facebooku zde, abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde pro nová videa ;) Pokud si s něčím nevíte rady (nejen ohledně tohoto receptu), určitě mi napište;)





Žádné komentáře:

Okomentovat